Andere dieren

De kippen

Ja, de kippen. We zijn begonnen met twee: 'Peri peri' en 'Korma', gekregen van Engelse vrienden uit de buurt en een hok gemaakt door Jantien. Zijn helaas omgekomen. Toen kwamen de kippen, zes stuks met haan ('Spikkel'), die we uit Gaianes hebben gehaald. Ondertussen heeft zich dat flink uitgebreid... Wie er hebben wil (vooral de haantjes) mag dat zeggen. Ze zijn goed doorvoed met graan en luxe salades. Tientallen mussen en duiven schuiven ook aan voor de maaltijden. En soms een rat.

Vogels

Wij horen en zien veel soorten vogels. Ze fotograferen is niet gemakkelijk, behalve de vele duiven en mussen die mee√ęten met onze kippen. Alleen het steenuiltje op de foto's hieronder hebben we zelf gefotografeerd. Eksters zien en horen we ook veel en soms zweven er grote roofvogels boven ons gebied. In de zomer van 2021 hebben een koppel zwaluwen een nest gemaakt in onze paellero. Tot nu toe zijn ze bezig aan hun tweede broedsel.

Reptielen

Gekko's en hagedissen zitten overal op en in de muren. De hagedissen of tjitjaks zijn razendsnel. Wij vinden ze erg leuk. Op ons terrein hebben we zelf nog geen enkele slang gezien, maar ze zijn er wel. Onlangs vonden we het vel van een trapslang (ladder snake, Zamenis scalaris) die zich verveld had.

Beestjes

En dan zijn er nog de kleinere beestjes die we hier tegenkomen. Allerlei soorten insecten, zoals de prachtige Xylocopa caerulea ('blue carpenter bee') en andere solitaire bijen, de vele cicaden, krekels, vlinders en natuurlijk ook beestjes die we liever niet zien, zoals allerlei soorten wespen, muggen en vliegen. Schorpioenen hebben we hier nog niet gezien. Dennenprocessierupsen wel... en veel, heel veel mieren.